EquiCrown Kousen

De perfecte ondersteuner voor het kwetsbare paardenbeen

Wat doen EquiCrown Kousen

Gezwollen benen of juist niet, de EquiCrown compressie kous biedt uitkomst! De EquiCrown kous zorgt voor een optimale doorstroom van het lymfevocht wat het afnemen van een eventuele zwelling stimuleert, maar ook een niet gezwollen been preventief gezond kan houden.

 

De EquiCrown kous kan worden gedragen overdag, 's nachts, in de box, in de wei of paddock, tijdens het trainen of bijvoorbeeld tijdens transport.

De kous zelf beschermd het been niet tegen bijvoorbeeld aantikken of stoten, maar is dusdanig warmte- en luchtdoorlatend dat deze indien nodig onder de gebruikelijke beenbescherming gebruikt kan worden.

 

 

Lichttherapie voor dieren
Lichttherapie voor dieren

Hoe is de EquiCrown kous gemaakt?

 

EquiCrown compressiekousen zijn plat geweven drukverbanden (met naad) gemaakt van een duurzame, zachte stof met een prettig draagcomfort voor het paard.

De dubbele gevlochten elastische Lycra textieldraden zorgen voor een optimaal rekvermogen van de kous, waardoor het paard zijn bewegingsvrijheid behoudt.

 

De plat geweven kousen kunnen, in tegenstelling tot rond geweven bandages (zonder naad), anatomisch worden gevormd, zodat ze kunnen worden aangepast aan de daadwerkelijke vorm van het been van het paard. Deze perfecte pasvorm en compressiedruk zorgt voor exact de juiste drukverdeling, zelfs bij een extreme zwelling van de benen.

 

Door de grove mazen zijn de geweven EquiCrown compressie kousen lucht- en vochtdoorlatend, waardoor de warmte en het zweet van het paard zich niet ophopen onder de kous.

Is de EquiCrown kous geschikt voor mijn paard

 

De EquiCrown kous kent vele toepassingen. Preventief bij paarden die gevoelig zijn voor dikke benen. Bijvoorbeeld in de periode wanneer je paard weer meer op stal staat richting en in het winterseizoen, maar ook tijdens boxrust of tijdens transport.

 

Daarnaast kan de kous gebruikt worden wanneer er al zwelling aanwezig is door bijvoorbeeld mok, een blessure of een operatie.

 

Maar wist je dat de kous ook gebruikt kan worden om de algehele gezondheid van jouw paard te ondersteunen? De kous stimuleert een gezonde lymfestroom en deze stroom is de basis voor een gezond lichaam en voert afvalstoffen en infecties af.

Waarom is de EquiCrown kous anders

 

Door de compressietechniek zorgt de EquiCrown kous net als bij humane steunkousen voor optimale drukverdeling op het been van het paard. Hierdoor wordt de lymfestroom geactiveerd en ondersteund, waardoor vocht efficiënt kan worden afgedreven.

 

Doordat de kous volledig en op ieder deel van het been gelijk aansluit (zoals bij de active variant) of aan te sluiten is (zoals bij de fit variant), is de compressie op het gehele been gelijk verdeeld. Dit in tegenstelling tot andere producten of bandages tegen beenzwelling voor paarden, welke helemaal geen compressie of geen gelijke compressie geven.

 


EquiCrown Active - met ritssluiting

 

De compressiekous voor paarden staat voor maximaal comfort.

Dankzij de flexibele enkelzone zit de kous perfect en door de ritssluiting is hij gemakkelijk aan te trekken. Over de ritssluiting sluiten de stoffen flappen met klittenband. Deze beschermen de rits voor onder andere vuil.

 

De kous zorgt voor de perfecte druk & drukverdeling ter voorkoming van dikke opgezwollen benen van jouw paard.

 

Maten:

De korte variant is verkrijgbaar tm maat 3
De lange variant is verkrijgbaar tm maat 5

Kijk voor de juiste maat naar de gedetailleerde uitleg hieronder voor het opmeten van het been.

 

Overleg ten alle tijden met jouw dierenarts of de EquiCrown kous geschikt is voor de situatie van jouw paard.

Heeft jouw paard op dit moment een dik been? Dan is het aan te raden het been te meten op het moment van de dag, dat het been het meest slank is.

Twijfel je?
Neem dan gerust contact met ons op e-mail of whatsapp.

 

Materiaal Details:

EquiCrown active:
80 % Polyamid, 20 % Elasthan

 

Gebruik:

Reinig de EquiCrown kous na ieder gebruik. Bij voorkeur met de hand.

Sluit de rits of de haakjes als je de kous gaat wassen.

De kous kan in de wasmachine echter op maximaal 30 graden. Was je de kous in de wasmachine, doe dit dan ten alle tijden in een (lingerie)waszak om ervoor de zorgen dat de rits en/of de haakjes niet beschadigen.

Stop de kous niet in de droger.Investering