Magneettherapie

De BEMER deken is ontwikkeld i.s.m. vijfvoudig wereldkampioen Paul Schockemöhle en is het enige PEMF-systeem ter wereld dat voorzien is van een uniek signaal dat aantoonbaar de microcirculatie met ca. 12 uur per behandeling verbetert. En dit alleen door 5 tot 15 minuten per dag de deken te gebruiken.

Topsportruiters, ex wereldkampioenen en huidige wereldkampioenen zetten het gebruiksvriendelijke systeem in om de paarden voor te bereiden op wedstrijden, sneller te laten herstellen na wedstrijden en om blessures te voorkomen of sneller te laten herstellen. Dit is mogelijk door een korte behandeling van het lichaam met een duurzame nawerking van vele uren. Je paard laat zien wat het systeem doet!

 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DE DEKEN

  • Verbetering van de microcirculatie
  • Betere afvoer van afvalstoffen
  • Sneller herstel na training
  • Minder verzuring van de spieren
  • Betere opname van voer en supplementen
  • Verbetering immuunsysteem
  • Betere doorbloeding van pezen
  • Meer fysieke en mentale ontspanning
  • Verbetering van stofwisseling
Magneettherapie voor paarden

HOE WERKT HET

De kleinste bloedvaten, oftewel de haarvaten vormen een belangrijk deel van de bloedsomloop: de microcirculatie. De haarvaatjes vormen ongeveer 75% van het totale bloedvatenstelsel.  Ze zijn de transportbanen voor aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen.  Maar ook zijn het transportbanen voor de afvoer van koolstof en andere afvalstoffen.. Een goed functionerende microcirculatie is belangrijk voor goede celstofwisseling. Wanneer er een verstoring is in de microcirculatie is er ook een storing in de uitwisseling tussen bloed en weefselcellen.

Met behulp van het Bemer-signaal wordt de pompwerking in de kleinste haarvaten weer hersteld.  De bloedstroom wordt in het betreffende gebied tot een normaal niveau teruggebracht. Lichaamscellen krijgen weer makkelijker en sneller de beschikking over voedingsstoffen. Daarnaast kunnen lichaamscellen weer beter hun afvalstoffen kwijt en zijn daardoor in staat hun taken beter uit te voeren.

Magneettherapie voor paarden

EENVOUDIG EN SNEL!

De BEMER deken is snel en eenvoudig te gebruiken.  De set bestaat uit een grote, anatomisch gevormde paardendeken met accu (zonder draden). De deken bereikt alle neuralgische punten van het paard. Het gebruik van de BEMER deken kan niet eenvoudiger zijn. Het is in een handomdraai te plaatsen, ademend en van stevig materiaal, wat een paard niet zomaar kapot kan krijgen.

De BEMER deken is daarom ongetwijfeld de ideale begeleider om de gezondheid van paarden te ondersteunen en past zonder problemen in de behandeling van je paard.

WAT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN

Om jou en je paard te laten zien en ervaren wat de deken doet, is er de mogelijkheid de deken te proberen. Wij kunnen bij jou op stal langskomen voor een behandeling en vertellen je dan meer over het gebruik en de werking ervan. Hierna plannen we graag preventieve behandelingen in, waarbij we 1x per 2 maanden aanraden over het algemeen.

 

Belangrijk: De behandeling met de BEMER deken i.c.m. lichttherapie is geen vervanging van de behandeling door een ervaren dierenarts (maar wordt gebruikt ter ondersteuning van de gezondheid van uw paard). Het vervangt niet de reguliere geneeskunde en stelt geen medische diagnose.