CATAGO & CATAGO FIR-Tech & Hybrid

We hebben gekozen voor de mooie producten van Catago & Catago FIR-Tech, vanwege de kwaliteit en het extra wat deze producten geven. Niet alleen 'gewoon' een deken of beschermer.

 

Levertijden zijn gemiddeld een week.

 

Fir-Tech is een afkorting voor Far Infrared Rays Technology. Alle Catago FIR-Tech producten zijn gevoerd met deze multifunctionele Far Infared Ray Polyester stof. Bij het productieproces van de FIR-Tech stof wordt een speciaal keramisch poeder toegevoegd aan het smeltende polyester. Het bestaat daardoor uit geweven keramische deeltjes welke een dubbelwerkend effect hebben: de keramische deeltjes in de stof weerkaatsen de eigen lichaamswarmte als een infrarode golf, wat zorgt voor een betere doorbloeding en dus een beter herstel na inspanning bij je paard.

 

Dit geld voor zowel paard als ruiter overigens. Dus voor de ruiter geld: heerlijke warme kleding voor de herfst en winter!

 

De Hybrid lijn is nieuw en het hele jaar te gebruiken!

De Hybrid technologie heeft een Graphene print. Deze print heeft een unieke thermo-regulerende werking:

Het zorgt ervoor dat in warme omstandigheden de temperatuur niet te hoog oploopt en in koude omstandigheden de lichaamstemperatuur bewaart blijft.

Graphene zorgt voor een filter tussen het lichaam en de omgeving en kan zo de ideale temperatuur voor het paard vasthouden. Ook verdeeld het de warmte van eventuele "hot-spots" gelijkmatig.

 

Ook is Graphene anti statisch en zeer licht van gewicht en extreem sterk waardoor het zeer duurzaam is.

 

Catago Equesterian is een Deens familiebedrijf van de familie Lausen. Het doel van Catago is om hoge kwaliteit producten te leveren met een maximaal comfort voor paard en ruiter. Catago streeft ernaar om paard en ruiter comfortabel en moeiteloos te laten presteren.