Magneettherapie voor de baasjes

Voor wie?

Ben je regelmatig moe of uitgeput? Heb je last van slaapproblemen, een stijf of pijnlijk lichaam? Kamp je met chronische kwalen of aandoeningen? Of vind je het belangrijk om je lichaam en je gezondheid optimaal te ondersteunen en fit door het leven te blijven gaan? Kom dan ervaren wat de Bemer voor jou kan betekenen!

Er geldt een beperkt aantal contra-indicaties voor het gebruik van de Bemer. Neem contact op voor meer informatie.

HOE WERKT BEMER MAGNEET THERAPIE

BEMER fysische vasculaire therapie helpt de doorbloeding van de fijnste bloedvaten te verbeteren. Hiermee ondersteunt BEMER het zelfgenezend en herstellend vermogen van het lichaam.

De bloedsomloop voorziet het lichaam van voedingsstoffen en zuurstof; 74% van de bloedsomloop vindt plaats in de fijnste bloedvaten (microcirculatie of haarvaten). Daar voorzien bloedcellen de weefsels en organen van voedingsstoffen en zuurstof en voeren ze tegelijkertijd afvalstoffen af.

Door ouder worden, te weinig bewegen, slechte voeding, stress of een verstoord slaappatroon neemt de doorbloeding via de microcirculatie fors af. De gevolgen zijn: chronische klachten, ziekte en vroegtijdige veroudering.

Bemer Magneettherapie voor mensen
Bemer Magneettherapie voor mensen

Met een lichaamseigen unieke pulserende elektromagnetische frequentie stimuleert de BEMER-therapie de microcirculatie tot in de kleinste bloedvaten.

Het hart zorgt ervoor dat het bloed door het lichaam wordt getransporteerd. Ons lichaam bevat een netwerk van meer dan 120.000 kilometer aan bloedvaten. Het hart kan dit niet alleen en wordt in deze functie ondersteund. De kleine bloedvaten bewegen de bloedcellen voort door eveneens een pompbeweging te maken, de zogenaamde “vasomotie”. Bovendien reguleren ze door hun beweging de bloedstroom, waardoor gebieden met een tijdelijk hogere behoefte aan energie een betere doorbloeding krijgen dan gebieden die op dat moment met wat minder toekunnen.

De BEMER-therapie zorgt met behulp van elektromagnetische pulsen dat de pompende beweging van de fijne bloedvaten wordt gestimuleerd, waardoor de doorbloeding wordt verbeterd. De lichaamscellen krijgen een betere aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen. Hierdoor zijn ze beter in staat zijn om hun taken uit te voeren, zoals wonden dichten, ziekten en pijn bestrijden, energie genereren voor lichamelijke en geestelijke prestaties of het algemene welzijn herstellen. Daarnaast betekent deze verbeterde doorbloeding ook dat afvalstoffen beter uit het lichaam kunnen worden afgevoerd. BEMER stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam!

DE FYSISCHE VASCULAIRE THERAPIE BEMER IS WETENSCHAPPELIJK ONDERBOUWD EN MEDISCH GECERTIFICEERD

Wat zijn de voordelen van een gezonde microcirculatie

 • Verbeterd lichamelijk en mentaal prestatievermogen
 • Betere immunologische reacties en lagere infectiegevoeligheid
 • Verbetering van doorbloeding- en stromingseigenschappen van het bloed
 • Betere voorziening van voedingsstoffen en zuurstof
 • Verbetering afvoer van stofwisselingsproducten en giftige stoffen
 • Verbeterde regeneratie-en herstelprocessen
 • Betere ontzuring van het organisme
 • Versnelling van genezingsprocessen
Bemer Magneettherapie voor mensen

BIJ WELKE KLACHTEN KAN DE BEMER THERAPIE GEBRUIKT WORDEN

Een verbeterde doorbloeding staat aan de basis van het herstel van veel verstoorde lichaamsfuncties. Hieronder wat voorbeelden:

 • Artrose
 • Frozen shoulder
 • Pijn in gewrichten (Reuma en Fibromyalgie)
 • Vermoeidheid
 • Rugpijn
 • Migraine
 • Diabetes
 • Slaapproblemen
 • Stress

Preventief

De mentale fitheid is nauw verbonden met de lichamelijke gezondheid. Juist op dit gebied is de BEMER-magneetveldtherapie bijzonder effectief.
De therapie is in staat om het positieve effect van zowel een gezonde en evenwichtige voeding als lichamelijke beweging te versterken. De BEMER-magneetveldtherapie kan de Fontein van de Eeuwige Jeugd niet vervangen, maar biedt de mogelijkheid om ook op gevorderde leeftijd op geestelijk vlak bij te blijven en de uitdagingen thuis en op het werk het hoofd te kunnen bieden. Dit zal uiteindelijk leiden tot een aanzienlijke verbetering van de levenskwaliteit.

Hoe te gebruiken

Naast de standaardbehandelingen voor het hele lichaam waarbij de intensiteit naar wens ingesteld kan worden, beschikt de BEMER Classic-set over drie vooraf ingestelde programma's. Deze programma's selecteert u op de B.Box Classic en stellen u in staat bepaalde gebieden van uw lichaam intensief te behandelen. Daarna gaat u op de Bemer mat liggen en laat u de mat zijn werk doen.

Idealiter lig je dagelijks 2x8 minuten op de mat, maar je merkt al effect vanaf 2 behandelingen per week.

Slaap- en herstelprogramma

Dit programma is speciaal ontwikkeld voor behandelingen tijdens uw slaap. Recente onderzoeksresultaten tonen aan dat het bloed tijdens de slaap op een bepaalde manier herverdeeld wordt. Dit is van groot belang voor het immuunsysteem. Een BEMER-behandeling tijdens uw slaap verlaagt niet alleen de vatbaarheid voor infecties. Over het algemeen zijn nachtelijke stimulatiebehandelingen effectiever, verloopt het herstel sneller en ontzuurt uw lichaam beter. Het programma is met name bedoeld voor ouderen en revaliderende patiënten.


Huren of kopen

je kunt de Bemer mat huren of kopen. Neem vooral even contact met ons op om te overleggen wat voor jou de beste oplossing is, via info@dierenvitaliteit.nl.