9 Veel Gestelde Vragen over Lichttherapie

 1. Wat zijn de bijwerkingen van lichttherapie?

Photizo® is geoptimaliseerd om een optimale dosis nabij-infrarood licht te leveren voor de behandeling van verschillende aandoeningen, bij gebruik eenmaal daags of eenmaal per twee dagen. Het meer dan één keer per dag toepassen van Photizo® lichttherapie zal geen ongemak of pijn veroorzaken, maar kan leiden tot een langzamere wondgenezing. Bovendien melden sommige patiënten met pijnlijke aandoeningen een lichte toename van pijn bij gebruik van lichttherapie, maar dit gaat meestal binnen een paar minuten over en wordt gevolgd door een pijnstillend effect.

2. Kan lichttherapie kanker veroorzaken?

Nee. Tot op heden zijn er geen kankerverwekkende effecten waargenomen voor coherent licht in het nabij-infraroodbereik.
 

3. Kan Photizo® tijdens de zwangerschap worden gebruikt?

De effecten van Photizo® zijn niet getest op zwangere vrouwen of dieren. Hoewel de foetus niet negatief kan worden beïnvloed door licht, aangezien de penetratiediepte van Photizo® slechts 12 mm is, raden we het gebruik van Photizo® niet aan op gebieden die zich in de buurt van de zich ontwikkelende foetus bevinden.
 

4. Kan lichttherapie de schildklier beïnvloeden?

Hoewel er geen bijwerkingen bekend zijn met betrekking tot op LED gebaseerde lichttherapie, is de schildklier een gevoelige klier en zeer dicht bij het huidoppervlak, dus behandeling direct boven de schildklier moet bij voorkeur worden vermeden. Een lichte toename van de schildklieractiviteit is gemeld in één rapport met LED-lichttherapie. We raden u aan een licht ondoordringbaar voorwerp over de schildklier te plaatsen bij behandeling in of rond dit gebied.
 

5. Kan Photizo® worden gebruikt om artritispijn te verlichten?

Photizo® heeft een pijnstillend effect bij de meeste patiënten die lijden aan verschillende vormen van degeneratieve gewrichtsaandoeningen zoals artritis. Photizo® verlicht niet alleen pijn, maar het helpt ook chondrocyten om zichzelf te vervangen, waardoor het helpt bij de wederopbouw van gewrichten.

 

6. Kan Photizo® worden gebruikt bij of door epilepsiepatiënten?

Sommige onderzoeken suggereren dat gepulseerd of geflitst zichtbaar licht bij frequenties in het bereik van 5-10 Hz epileptische aanvallen kan veroorzaken. Photizo® pulseert niet in het bereik van 5-10 Hz, maar epileptici (zoals alle andere personen) moeten voor preventieve maatregelen vermijden rechtstreeks in de lichtstraal te kijken die door de sonde wordt uitgezonden.
 

7. Kan Photizo® gebruikt worden bij kinderen of kleine dieren?

Bij de behandeling van groeischijven bij jonge dieren zijn geen schadelijke effecten aangetoond. Jonge kinderen en dieren kunnen veilig behandeld worden met Photizo®, mits de protocollen strikt worden nageleefd.
 

8. Kan Photizo® worden gebruikt bij of door kankerpatiënten?

Lichttherapie veroorzaakt of bevordert geen kanker. Photizo® is echter nuttig bij de behandeling van veel van de bijwerkingen van kankerbehandeling, zoals in het bijzonder mucositis, een pijnlijke bijwerking van bestralingstherapie.
 

9. Kan Photizo® door of bij diabetespatiënten worden gebruikt?

Ja, Photizo® is oorspronkelijk ontworpen voor gebruik bij het genezen van veneuze ulcera bij diabetici. Diabetespatiënten met langzaam genezende of niet-genezende wonden, en personen die lijden aan verlies van gevoel in de handen of voeten hebben de neiging enorm te profiteren. Het is echter belangrijk om wonden, snijwonden of schrammen onmiddellijk na een verwonding te behandelen, om een snelle genezing te garanderen en het risico op infectie te verminderen.

 

 

Staat jouw vraag er niet bij, stuur ons dan een email met jouw vraag.