Kruiden - op maat gemeten voor jouw paard

Wat is Fytotherapie

De moderne definitie van fytotherapie is behandelen, verminderen of voorkomen van aandoeningen bij mens en dier met geneeskrachtige planten, delen van planten (bladeren, bloemen, zaden, wortels) en de bereidingen daarvan.

 

De kennis van fytotherapie of geneeskrachtige planten is al heel oud. Zowel de oude Egyptenaren als de Indiërs en de Chinezen gebruikten het al. Deze traditionele kennis hebben ze opgeschreven en doorgegeven aan latere generaties zodat het niet verloren is gegaan. Daarom hebben we vandaag nog steeds de geneeskrachtige planten uit het Oosten (China en India) en het westen (Europa en Amerika).

 

De term fytotherapie wordt voor het eerst begin vorige eeuw geïntroduceerd door de Franse arts Henri Leclerc. Hij stelde voor dat het bij fytotherapie gaat om de wetenschappelijke toepassing van geneeskrachtige planten bij aandoeningen van mens en dier. Dat betekent dat fytotherapie altijd aansluit op het medische model zoals dat wordt onderwezen op de universiteiten in ons land.

 

De Nederlandse Vereniging Fytotherapie heeft een pagina gemaakt, waar je betrouwbare informatie vind over geneeskrachtige planten en kruiden. Op Infofyto vind je onafhankelijke, betrouwbare informatie over de toepassing, veiligheid en het gebruik van geneeskrachtige plantaardige middelen. Deze informatie is gebaseerd op wetenschappelijke bronnen als ESCOPEMANVWA en CBG.

 

Hoe werkt het?

 

 

Het regulier gebruik van onze kruidenmix helpt het paard, hond of kat om in goede conditie te blijven en helpt bij het voorkomen van kolieken en ziekten. De voedingsstoffen in de kruiden dragen bij om fysiek en mentaal in balans te blijven en vullen de dagelijkse behoeften van het paard aan. De meeste van onze klanten gebruiken de kruidenmix als basis onderhoud voor hun paard, maar de kruidenmix kan ook worden gebruikt voor een eenmalige periode.

 

Net als bij mensen kunnen sommige paarden, honden en katten etc. gevoelig zijn voor veranderingen in het voer. Geef in het begin kleine beetjes van de kruiden en kijk hoe de dieren erop reageren.

 

Kruiden zijn een toevoeging op het dagelijkse voer, geen vervanging.

 

Let op:

Raadpleeg in het geval van ziekte een dierenarts en experimenteer dan niet met kruiden(mixen). Wij kunnen niet verantwoordelijk worden geacht voor ander gebruik van de kruiden dan door ons geadviseerd. De informatie op onze site is enkel ter informatie en is niet bedoeld als advies of als gebruikshandleiding.

Dierenvitaliteit werkt graag preventief. Kruiden horen een normaal onderdeel te zijn van het voer van een paard of hond. Alleen staat in de meeste weilanden weinig tot geen kruiden meer. En in een Paddock Paradise zelfs helemaal niks. Ook is de kwaliteit van het land minder geworden, waardoor de kracht van de kruiden ook minder is geworden in de loop der jaren.

 

Daarom is het van groot belang - om je dier gezond te houden (of te krijgen) - om kruiden bij te voeren. De meest natuurlijke vorm van voermanagement.

 

De kruidenmix wordt na aankoop individueel op het dier gemeten en samengesteld door middel van de gegevens die jij hebt opgegeven. Er wordt op verschillende soorten door ons geselecteerde mineralen, vitaminen, medicatie, supplementen, oliën en azijn gemeten. Tot de inhoud van de kruidenmix behoren natuurlijk alle kruiden, maar er kunnen ook magnesiumoxide, chlorella en spirulina poeder bijgevoegd worden, evenals een kuur aan sterk-werkende kruiden, omdat deze essentieel voor uw dier kunnen zijn in combinatie met de kruidenmix. De samenstelling wordt omschreven op de verpakking met een advies voor gebruik.

 

Je doet 5 weken met 1 zak - je geeft gemiddeld 20-24 gram per dag.
Omdat het individueel gemeten wordt, is de levertijd ongeveer een week.

 


Voordelen van Kruidenmixen

Als je kruidenmixen gebruikt voor jouw paard of pony en deze is (weer) gezond en in balans, dan heb je de volgende voordelen:

  • Je verbruikt in veel mindere mate tot geen krachtvoer of supplementen meer. Hierdoor bespaar je veel geld aan dure producten.
  • De  kosten voor de dierenarts worden minder, want het paard is gezond en in balans en daardoor veel minder bevattelijk voor kolieken, maagzweren, bacteriën, eczemen, virussen en vooral voedings-gerelateerde ziekten (EMS).
  • Het paard is beter trainbaar, het hoeft lichamelijk geen producten meer te verwerken die niet bij hem passen, welke stramheid, stijfheid en verzuring kunnen veroorzaken.
  • Het paard kan mentaal zichzelf zijn, mede door te veel suikers en maag- of buikpijn kan een paard mentaal in negatieve zin veranderen.
  • Het paard is minder blessure gevoelig omdat gewrichten en bindweefsel ook voorzien worden van de juiste voedingsstoffen.
  • Het paard krijgt vaak een betere kwaliteit hoeven en een mooiere vacht.
  • Kruiden werken preventief én helpen bij problemen en het herstel van het paard.

 

A hand of herbs a day, keeps the vet away!


Investering

Nadat je het formulier ingevuld hebt, kun je door middel van onderstaande buttons je kruidenmix betalen.
Let op: kies de juiste leeftijd, stokmaat of kg's.

Omdat alles individueel gemeten wordt, duurt de levering gemiddeld een week.

I.s.m. HorseComplete